Frumoasa si Bestia

loading...
loading...

Era odată un negustor care avea trei fiice şi ducea o viată îndestulată, până când o mare nenorocire l-a făcut să piardă totul. A plecat să se împrumute la bancheri, aşa că şi-a întrebat fetele ce îşi doresc: fiica cea mare și cea mijlocie au cerut podoabe și rochii scumpe. Mezina, pe care o numea Frumoasa, a cerut un trandafir. Nimeni nu a vrut să îl împrumute cu bani, aşa că porni spre casă pe un viscol, astfel se rătăci în pădure.

Un spiriduş l-a îndrumat spre un castel, unde a mâncat şi s-a încălzit, dar când a vrut să plece a văzut un trandafir pe care l-a şi rupt pentru a i-l duce ficei sale. Bestia l-a pedepsit pentru fapta lui, cerându-i să o aducă pe fiice lui pentru a fi pedepsită. Frumoasa a acceptat să meargă la castelul Bestiei, însă a fost îngrozită de aspetul acesteia, dar avea un suflet bun, aşa că s-a resemnat.

Taăl ei era bolnav, iar Frumoasa a primit 8 zile de răgaz, dar când a juns acasă surorile ei erau invidioase pe ea. Fata a aflat că Bestia era pe patul de moarte, aşa că a vrut să se mărite cu Bestia, dar mare i-a fost surpriza când Bestia s-a transformat într-un frumos prinţ, şi au trâit apoi fericiţi.

Iți recomandăm și: