Ocolul Pământului în 80 de zile - poveste Jules Verne

loading...
loading...

Era o zi normală pentru Jules Verne cand a fost inspirat să scrie povestea Ocolul Pământului în 80 de zile. Era la cafeneaua lui preferata, citind un ziar.

Protagonistul acestei povești este un englez tipicar, cu tabieturi respectate cu o precizie matematică. Toată viața lui a urmat aceste reguli stricte până într-o zi...

2 octombrie 1872 - după ce și-a concediat valetul pentru că i-a adus apa de ras la temperatura greșită, domnul Phileas Fogg îl angajează pe francezul Passpartout. Mai târziu în aceeași zi, la Reform Club, Fogg se angajează într-o discuție cu privire la un articol din Daily Telegraph, care prevede faptul că deschiderea unui nou tronson de cale ferată în India face posibilă călătoria în jurul lumii în 80 de zile. El face pariu pe 20.000 de lire că va face ocolul lumii în acest interval de timp. Și așa începe aventura celor doi în jurul lumii.

Ei pleacă în aceeasi zi cu trenul de 8.45 p.m. În timpul călătoriei întâlnesc o femeie, pe nume Aouda pe care o salvează de la a fi arsă pe rug. Călătoria se dovedește a fi plină de aventuri și de lecții de viață, îmbogățindu-i sufletește pe cei doi tovarăși. Cu puțin noroc, au ajuns acasă la timp pentru a câștiga pariul, astfel Figg si Aouda au putut să se căsătorească.

Iți recomandăm și: